Nieuws

11-01-2018

Vinci Blog: Hoe goed zijn intuïtieve beslissingen?

Door: Vinci-onderzoeker Hans van der Bij

Vaak nemen we in ons leven beslissingen op grond van intuïtie in plaats van logica en feiten. Ik constateer bij mezelf dat hoe ingrijpender een beslissing voor mij is, hoe vaker ik terugval op intuïtie in plaats van op rationele overwegingen, bijvoorbeeld bij het kopen van een nieuw huis. Is het erg om vooral op intuïtie te varen en hoe erg is dat dan?

lees verder »
10-01-2018

Veel aandacht EU voor vernieuwend Noord-Nederlands subsidie instrument

Op 17 januari a.s. neemt het SNN deel aan de Peer Exchange & Learning Workshop (PXL) in Sevilla, Spanje. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het S3 Platform, onderdeel van het Joint Research Centre van de Europese Commissie.

lees verder »
09-01-2018

RIG scoort top: Begin februari opnieuw 15 miljoen beschikbaar

Vanaf 7 februari 2018 kunnen bestaande en nieuwe bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park weer een beroep doen op de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De vierde tranche van de regeling (RIG2018) gaat dan van start. Daarmee komt de laatste 15 miljoen euro vrij van de in totaal beschikbare 40 miljoen. Tot nu toe scoort de RIG top: 14 toekenningen van in totaal 15 miljoen subsidie leverden ruim 76 miljoen investering op, en zorgden voor 201 directe banen en circa 120 indirecte banen.

lees verder »
naar archief »