40 miljoen beschikbaar voor waardevermeerderingsregeling

07-11-2017 -
In 2018 komt net als in 2017 40 miljoen euro beschikbaar voor de waardevermeerderingsregeling bij schade. Woningeigenaren met een door het Centrum Veilig Wonen erkende aardbevingsschade van minstens € 1.000,- kunnen een maximaal bedrag van € 4.000,- ontvangen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen.De subsidie is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. Het SNN voert de regeling uit. Woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen via www.snn.nl/wvm2017. Er is in totaal 89,1 miljoen euro beschikbaar, inclusief uitvoeringskosten.

Sinds de openstelling in april 2017 zijn 1.102 subsidies toegekend voor een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro. Dat is minder dan van te voren verwacht. Dit komt onder meer doordat momenteel geen nieuwe schades worden beoordeeld en erkend, vanwege de ontwikkeling van een nieuw schadeprotocol. De meeste woningeigenaren gebruiken de subsidie voor zonnepanelen, zonnecollectoren, HR++(+) glas of combiketels met HR.Aanvragen?

Meer weten of deze subsidie aanvragen? Bekijk onderstaande uitleg over het aanvragen van de Waardevermeerderingsregeling 2017 of kijk op deze pagina.« terug naar Actueel