Innovatie centraal tijdens Trendship

20-11-2015 -
Dinsdag 27 oktober jl. was het zover; de vierde editie van Trendship en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) was hierbij. Trendship staat jaarlijks in het teken van business innovatie en digitale trends in Noord-Nederland gericht op het mkb.Dit jaar zijn er ruim 1.500 bezoekers afgereisd naar Sportstad Heerenveen waaronder directeuren, managers en bestuurders; allen beslissers die zich op de een of andere manier verbonden voelen met het thema Innovatie. Een belangrijke doelgroep voor het SNN, en daarom was Trendship voor ons een perfect evenement om aan deel te nemen.

Playground

Na de plenaire start met drie inspirerende sprekers, werd de ‘Playground’ geopend waar allerlei gadgets, innovaties en toepassingen werden getoond. Het SNN was op de Playground aanwezig om de nieuwe subsidieregeling VIA (Versneller Innovatieve Ambities) en 123subsidie.nl onder de aandacht te brengen. Daarnaast was er volop ruimte om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Sphericam Inc.

Het SNN stond niet alleen op de Playground. Om zichtbaarheid te geven aan een ontwikkelingsproject heeft het SNN mkb’er Poppo Wit van Sphericam Inc. uitgenodigd om zijn product te demonstreren.

Na afloop van het event spraken wij Poppo Wit over wat Trendship hem heeft opgeleverd.

“Het SNN heeft mij benaderd om ons product, de Sphericam, te demonsteren. Trendship is een event waar veel innovators op afkomen in dat vakgebied, dus leek het mij mooi om daarbij aanwezig te zijn”, vertelt Poppo. “Daarnaast levert het SNN nuttig werk, door het stimuleren van innovatie bij noordelijke bedrijven. Iets wat hard nodig is voor de ontwikkeling van de regio.”Poppo legt uit wat de Sphericam voor product is. “Het is een 360º-camera, die alles om je heen opneemt. Je kunt met een Virtual Reality headset ervaren hoe het is volledig om je heen je eigen opnames te zien.”

Het event heeft voor Poppo een aantal businesscontacten met derden opgeleverd, die interesse hebben in de Sphericam. Zij willen de camera inzetten voor hun eigen activiteiten. “De aandacht voor ons was behoorlijk en er waren interessante sprekers”, vertelt Poppo.

« terug naar Actueel