Open days: 24 uur in Brussel

12-10-2016 -
Op maandag 10 oktober heeft het SNN een succesvolle netwerkbijeenkomst georganiseerd in het kader van de European Week of Regions and Cities. Dit evenement biedt alle Europese regio’s en steden de kans zich te etaleren in Brussel. Tegen de 300 gasten hebben in een sfeervol en volgepakt Résidence Palace in Brussel kunnen zien, luisteren en voelen wat het Noorden te bieden heeft op het gebied van innovatie.


SNN-voorzitter René Paas gaf het startschot van de ’24 uur van het noorden’ door te vertellen dat onze regio veel in zijn mars heeft en dat we dit veel vaker moeten uitdragen. Be good and tell it!

Wereld van Regiobranding

Om succesvol te zijn in het promoten van een regio is meer nodig dan een slogan. Daarom heeft professor in de regiomarketing Mihalis Kavaratzis ons meegenomen in de wereld van regiobranding en uitgelegd hoe je een regio succesvol kunt branden. Dit is van grote economische en sociale waarde voor onze regio.

Voelen en beleven

Luisteren en praten over innovaties is één ding. Voelen en beleven is nog beter. Dat laatste werd mogelijk in de innovatietour waar 11 noordelijke innovatieve ondernemers hun allernieuwste uitvinding aan het publiek beschikbaar stelden. De folkband Alice Springs zorgde voor een feestelijke muzikale afsluiting van een uiterst succesvolle avond.


Circulaire economie

Er zijn nieuwe netwerken gelegd, vriendschappen voor de toekomst gecreëerd en mooie deals gesloten. Zo hebben de drie noordelijke provincies op de tweede dag van de European Week met een intentieverklaring bekrachtigd samen te werken op circulaire economie. Daarmee zetten ze de aanvraag voor de Innovation Deal kracht bij. Met deze Deal kunnen juridische barrières bij de ontwikkeling van de circulaire economie sneller worden aangepakt. De aanpak, ontwikkeld vanuit het bedrijfsleven verenigd in Circulair Friesland, zal nu ook worden opgepakt in Groningen en Drenthe. Deze aanpak analyseert de grondstoffenstromen en koppelt dat aan oplossingen dwars door sectoren heen. Sectoren die zich niet aan provinciegrenzen houden en een bepaalde omvang nodig hebben om succesvol te kunnen zijn. Vooral de samenwerking tussen de sectoren en de methodiek die gebruikt wordt, kan op grote belangstelling van de Europese Commissie rekenen. Over enkele maanden wordt bekend of de Europese Commissie met Noord-Nederland een deal wil aangaan.


Storify '24 hours of the Northern Netherlands' #24hoursNNL

Klik op de afbeelding voor meer #24hoursNNL

« terug naar Actueel