Persberichten


Overzicht van alle persberichten verspreid door Samenwerkingsverband Noord-Nederland.
05-07-2017

Innovatie: droom of financiële nachtmerrie?

Het bedrijfsleven in Noord-Nederland is innovatief. Maar de opbrengsten van onderzoek en productontwikkeling kunnen beter worden verzilverd. Dit blijkt uit onderzoek van Dries Faems, hoogleraar Organisatie en Innovatie van het expertisecentrum Vinci van de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

lees verder »
09-05-2017

Noorden succesvol met Europese subsidies

Resultaten voor regionale economie ver boven verwachting


De resultaten die in Noord-Nederland worden geboekt met Europese economische subsidies, overtreffen de verwachtingen. Met de gelden uit Brussel worden meer projecten mogelijk gemaakt en veel meer banen gecreëerd dan al werd aangenomen.

lees verder »
06-04-2017

Economische impuls van 100 miljoen

Noord-Nederland investeerde in 2016 ruim 100 miljoen euro aan subsidiegeld in innovatie, energietransitie, plattelandsontwikkeling en werkgelegenheid. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zette daarvoor subsidiemiddelen in van de drie noordelijke provincies en grote steden en van het Rijk en de Europese Unie. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar dankzij een krachtige lobby veel nieuwe projecten en samenwerkingsvormen ontstaan. Stuk voor stuk dragen deze projecten bij aan het verstevigen van de noordelijke economie.

lees verder »
naar archief »