Persberichten


Overzicht van alle persberichten verspreid door Samenwerkingsverband Noord-Nederland.
16-01-2018

Fraude met Europese subsidies

Samenwerking RIEC, Belastingdienst, politie en SNN leidt tot aanhoudingen

De politie heeft in een onderzoek naar fraude met Europese subsidies acht aanhoudingen verricht. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) deed in augustus 2016 aangifte na een vermoeden van fraude en misbruik van gemeenschapsgeld. Dat die aanwijzingen voor fraude konden worden gevonden is mede te danken aan een versterkte fraudepreventieaanpak, die het SNN vanaf 2013 heeft ingezet.

lees verder »
30-11-2017

9 miljoen voor 12 aansprekende innovatieve projecten


Noorden succesvol met EU subsidies


Twaalf innovatieve projecten in Noord-Nederland ontvangen Europese subsidie (EFRO) voor een totaalbedrag van € 9 miljoen. Dat heeft de Bestuurscommissie Economische Zaken (BC EZ) van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) op 28 november besloten, op basis van het advies van een onafhankelijke commissie met deskundigen uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

lees verder »
19-10-2017

Innoverende mkb-bedrijven kiezen sneller voor samenwerken

Samenwerken bij innoveren loont alleen als bedrijven zelf ook investeren in innovatie. In Noord-Nederland zijn 55 verschillende samenwerkingsinitiatieven geïdentificeerd. Mkb-bedrijven maken actief gebruik van deze samenwerkingsinitiatieven. Dit blijkt uit de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2017 van de Rijksuniversiteit Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Van de 624 deelnemende bedrijven participeert 36% in minstens één innovatienetwerk, innovatie-testomgeving of incubator. Hoe actiever bedrijven zijn op het vlak van innovatie, hoe meer ze geneigd zijn om deel te nemen aan dit soort van innovatiesamenwerking.

lees verder »
naar archief »