Scholieren nemen een kijkje achter de schermen bij het SNN

13-02-2017 -
Wat is het SNN? Wat voor functies zijn er en wat voor opleiding hebben de mensen die er werken? Leerlingen van Havo 3 en VWO 3 maakten op 9 en 10 februari kennis met het SNN tijdens ChecktheBizz.
ChecktheBizz werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Tijdens dit evenement mogen scholieren een kijkje in de keuken nemen bij twee Groningse bedrijven. Doel van CTB is kennismaking met de praktijk om een goede profielkeuze te kunnen maken. Je profielkeuze bepaalt namelijk voor een groot deel de mogelijkheden voor een studie en beroep.Om de scholieren op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met SNN was een onderdeel van het programma een spel. Bij welke afdeling hoort subsidie voor zonnepanelen? Welk team neemt aanvragen van ondernemers die een innovatief idee hebben in behandeling? Welke medewerkers zijn vaak in Brussel en Den Haag te vinden? Groepjes van scholieren liepen over de afdelingen en gingen SNN’ers interviewen om erachter te komen van welk team zij onderdeel uitmaken. Vragen als: ‘hoe ziet je werkdag eruit?’, ‘wat voor functie heb je?’, ‘wat vind je leuk aan je werk?’, ‘wat voor opleiding heb je gedaan?’, kwamen allemaal aan bod.

De leerlingen (en ook de begeleiders) weten nu wat de bizz is van het SNN en waren erg enthousiast! Wij wensen de leerlingen veel succes met het maken van de juiste profielkeuze!

« terug naar Actueel