Statenleden op bezoek in Brussel

24-11-2016 -
De Statenleden van Friesland en Drenthe komen op 6 en 7 december naar Brussel voor een werkbezoek. Het gezamenlijk inhoudelijke programma op 6 december vindt plaats bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland voor de EU.


Tijdens de plenaire sessie zullen vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het CPMR, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland, het Huis van de Nederlandse Provincies en het SNN een toelichting op hun werk geven. De beleidsterreinen die aan bod komen tijdens het plenaire programma zijn: transport, energie, landbouw en de circulaire economie. Deze onderwerpen zijn afgeleid van de prioriteiten van de noordelijke provincies.

Bij de Permanente Vertegenwoordiging is aansluitend op de inhoudelijke sessie een borrel georganiseerd waar de heer Pieter de Gooijer, Permanent Vertegenwoordiger bij de EU, een welkomstwoord zal houden. De dag wordt feestelijk afgesloten met een diner in het prachtige Natuurmuseum, te midden van dinosauriërs.

Op 7 december organiseren beide provincies een apart programma. De Statenleden van Drenthe beginnen de ochtend met het lobbyspel, waarna zij een bezoek zullen brengen aan het Europees Parlement. Friesland begint met een kijkje in de keuken van het Comité van de Regio’s door Rob Jonkman, lid van het Comité van de Regio’s, waarna ook zij een rondleiding door het Europees Parlement zullen krijgen.

« terug naar Actueel