Tijdelijke waardevermeerderingsregeling gesloten

12-02-2016 -
De tijdelijke waardevermeerderingsregeling is per 1 februari 2016 gesloten. De regeling is bedoeld om woningen met aardbevingschade te verduurzamen. Alleen huiseigenaren die voor 1 februari 2016 schade bij het CVW hebben gemeld en nog in het proces van schade-erkenning zitten, kunnen nog tot maximaal één maand na ontvangst van het schaderapport een aanvraag indienen bij het SNN. De premie kan oplopen tot 4.000 euroEr is 124,6 miljoen euro beschikbaar. Sinds het besluit van 18 december om de regeling met terugwerkende kracht te verruimen, was er een enorme toename van het aantal aanvragen bij het SNN. Hoe groot de overtekening van het budget is, is nu nog niet te zeggen. Alle aanvragen en gemelde schades worden nu beoordeeld. U krijgt van ons binnen acht weken na uw aanvraag bericht waarin we aangeven wat de status is van uw aanvraag.

Motie

In de Tweede Kamer is dinsdag 26 januari 2016 een motie ingediend over het voortzetten van de waardevermeerderingsregeling of een vergelijkbare regeling. Het kabinet is verzocht om bij de behandeling van de komende voorjaarsnota hiervoor met een voorstel te komen. Deze motie is aangenomen. Zodra er meer bekend is, leest u hierover op onze website (www.snn.eu/waardevermeerdering) of op die van de Nationaal Coördinator Groningen (www.nationaalcoordinatorgroningen.nl).

Vragen?

Bekijk hier de lijst met meest gestelde vragen en antwoorden of neem contact op met ons, via telefoonnummer 050 5224 924.

« terug naar Actueel