SNN en Europa

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft een bijzondere relatie met Europa. Noord-Nederland wil actief bijdragen aan de lange termijn doelstellingen van Europa. Samen met noordelijke bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden werkt het SNN daarom aan de verdere ontwikkeling en profilering van het Noorden in Europa.

Strategie voor het Noorden

De strategie voor het Noorden wordt in samenwerking met belangrijke partijen en overheden uitgewerkt in verschillende documenten. Lees meer over de Strategie voor het Noorden >>

Europa om de Hoek

Waar gaat de Europese financiering in uw regio naartoe? Omdat er vaak meer projecten bij u in de buurt zijn dan u weet, worden jaarlijks de Europa Kijkdagen georganiseerd. Drie dagen lang openen projecten bij u in de buurt de 'deuren'. Lees meer over Europa om de Hoek >>


Projectenboek 'Europa en Noord-Nederland'

Het projectenboek 'Europa en Noord-Nederland: successen van 10 jaar samenwerking' bevat een selectie van projecten die tussen 2000 en 2010 in Noord-Nederland in het kader van het Europese regionaal beleid zijn gefinancierd.

Het SNN voert ook, net als in de vorige periode, als managementautoriteit het zogenaamde Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020 uit.