Het programma van Grenzeloos2014

Het programma van Grenzeloos2014
Datum: 27 maart 2014 12:00 tot Einddatum: 27 maart 2014 17:00
Plaats: De Oosterpoort, Groningen

.WORKSHOPS

WorkshopVerzorgd door
A, B en C samengevoegd: "Gas in transitie: Kansen voor ondernemers"Energy Valley
D: "Windenergie; dort gibt es keine Grenze!" Groningen Seaports & Orange Blue Terminals
E: "Automotive – op zoek naar verrassend D-NL innovatiepotentieel"KvK & Automotive Nordwest
F:"Grenzeloos bankieren & financieren"Rabobank
G: "Business van kennis"RUG
H: "Groene kansen in primaire productie en de voedingsmiddelensector"Greenlincs/NOM
I: "Gründlich vs. Innovative"
Van Remmen UV Techniek
J: "MKB subsidie- en financieringskansen in Europa"
ENSEA

Hier vindt u alle uitgebreide informatie over de workshops die we deze dag aanbieden. Bij uw inschrijving maakt u een keuze voor de workshops die u wilt volgen.
SPREKERS


Dagvoorzitter Lars Gutheil gaat in gesprek met onderstaande gasten, afgewisseld door diverse innovatieve pitches van 1 minuut.

Lars Gutheil (41) studeerde rechten in Münster en Dallas (VS). Hij promoveerde in 2003 op een rechtsvergelijkend onderzoek naar Amerikaans merkenrecht en copyright. Van 2002 tot en met 2004 werkte hij in de redactie van de regionale Duitse krant "Rheinische Post" in Düsseldorf. Daarna was hij tot 2006 werkzaam als personal assistant van de directeur van de Kamer van Koophandel (IHK) Mittlerer Niederrhein. Sinds einde 2006 geeft hij leiding aan de afdeling public relations binnen de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag en is sinds 2010 ook verantwoordelijk voor het DNHK-kantoor te Düsseldorf.


John Jorritsma (57) is vanaf 16 mei 2008 Commissaris van de Koning in Fryslân. Hij was burgemeester van Cranendonck en directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Eerder werkte hij in ambtelijke functies bij diverse gemeenten, onder meer als gemeentesecretaris van Loenen en van Sint-Oedenrode. De heer Jorritsma is lid van de VVD.Voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, Sibrand Poppema.

Sibrandes Poppema was born in Emmen, the Netherlands on July 24, 1949. He studied Medicine at the University of Groningen from 1968-1974. From 1974-1978 he specialized in Pathology and in 1979 he defended his PhD thesis on the Immunopathology of Hodgkin’s disease. He was a postdoc at the University of Kiel (Germany) and at the Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School. From 1987 – 1995 he was Professor of Pathology at the university of Alberta and Director of Laboratory Medicine at the Cross Cancer Institute in Edmonton, Alberta, Canada. In 1995 he returned to Groningen and is connected to the University of Groningen ever since. Professor Poppema serves on a wide range of committees and boards. In the field of energy, he is the Chair of the Board of the Energy Academy Europe, and a member of the supervisory boards of the Energy Delta Institute, Energy Delta Gas Research, and sensor institute INCAS3. He is also a member of the board of the Arab European University Association.
In 2008 he was appointed president of the University of Groningen and in 2012 he was re-appointed for a second term till 2016.Matthias Brucke heeft technische informatica gestudeerd aan de Universiteit Ravensburg-Weingarten en behaalde zijn diploma in 1995. In 1996 ging hij naar Oldenburg, waar hij een onderzoeksstipendium ontving van het Duitse Onderzoeksinstituut (Deutsche Forschungsgemeinschaft) als lid van de onderzoeksgroep Psychoakoestiek voor promovendi. Tijdens zijn werk als promovendus heeft hij de implementatie van een model van de menselijke gehoorwaarneming op een chip ontwikkeld. In 2000 heeft hij de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de nieuwe R&D-afdeling Embedded Hardware-/Software-systemen bij het OFFIS-instituut voor Informatica (OFFIS-Institut für Informatik). Sindsdien heeft hij bij OFFIS meerdere leidinggevende posities vervuld. Sinds 2009 is hij werkzaam als hoofd Business Development voor de afdeling Verkeer met ca. 100 werknemers. Sinds 2011 werkt hij parttime voor 50% bij OFFIS en is hij werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van technologie. Hij leidt als clustermanager het netwerk Automotive Nordwest en is werkzaam in de deelstaatwerkgroep Mobiliteit Nedersaksen (Landesinitiative Mobilität Niedersachsen).


PARTNERS EN SPONSOREN

Er wordt veel gesproken over het belang van het aanhalen van de banden tussen bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Samen met partnerorganisaties heeft het SNN het initiatief genomen om de krachten te bundelen en een betekenisvol event voor innovatieve MKB-ondernemers uit beide landen te organiseren. Waarbij het bevorderen van innovatie en duurzame economische groei centraal staat.
Daarnaast dragen VNO-NCW/MKB Noord, Groningen Seaports & Orange Blue Terminals, WTC Leeuwarden, Stichting Energy Valley, Automotive Nordwest, EDR, Greenlincs/NOM en TCNN inhoudelijk bij en zijn zij belangrijkere stakeholders die dit event mogelijk maken.


« terug naar Agenda