Maatwerkadvies


Als u een Maatwerkadvies aanvraagt (voorheen EPA), dan komt er een adviseur bij u langs die uw mogelijkheden voor energiebesparing op een rij zet. U ontvangt een rapport van mogelijke energiebesparende maatregelen die meer wooncomfort opleveren en het binnenklimaat van uw woning verbeteren. In het rapport staan ook de kosten, opbrengsten en terugverdientijden vermeld.

Wanneer u een duurzaamheidslening heeft afgesloten, kunt u (als inwoner van de provincie Drenthe of Groningen) de kosten van het maatwerkadvies retour krijgen. Het bedrag dat u terug kunt krijgen is maximaal 250 euro. Vraag De Energiecoach naar de voorwaarden.


Procedure maatwerkadvies Groningen

Als particuliere woningeigenaar woonachtig in de provincie Groningen kunt u maximaal € 250,00 subsidie krijgen op de kosten van het verplichte maatwerkadvies. Om de kosten retour te krijgen vult u onderstaand formulier in en stuurt u deze naar de provincie Groningen. U krijgt alleen subsidie voor het maatwerkadvies als een duurzaamheidslening feitelijk is toegekend door SVn.

Aanvraagformulier subsidie maatwerkadvies (provincie Groningen)

Wij wijzen u er op dat het totale beschikbare budget voor bekostiging van maatwerkadviezen (€ 20.000,-) verdeeld wordt volgens datum van binnenkomst van de volledige aanvraag. Aan deze aanvraag voor de duurzaamheidslening kunt u overigens geen rechten ontlenen ter verkrijging van de aangevraagde subsidie.


Procedure maatwerkadvies Drenthe

Als particuliere woningeigenaar woonachtig in de provincie Drenthe kunt u de kosten van het verplichte maatwerkadvies retour krijgen, wanneer u het maatwerkadvies laat uitvoeren door één van de onderstaande bureaus. U heeft hiervoor géén formulier nodig om de kosten van het maatwerkadvies gedeclareerd te krijgen.

De kosten worden gedeclareerd indien u het maatwerkadvies heeft laten uitvoeren door:
  • De SlimmeRik uit Aalden,
  • Energiebesparing Noord-Nederland uit Beilen,
  • of Blauwe Ogen uit Groningen.

Daarnaast is het van belang dat u een aanvraag voor de Duurzaamheidslening heeft ingediend bij het SNN en de lening feitelijk is toekend door SVn.


Meer informatie vindt u onder andere op de website van:

MilieuCentraal
SLIM wonen met energie
MeerMetMinder