Kennis en Innovatie (KEI)


Met de Kennis & Innovatie-subsidie (KEI) haalt u meer kennis in huis. Kennis voor technologische innovatie, organisatie-innovatie of marktinnovatie. Voor het tijdelijk in dienst nemen of het detacheren van hoogopgeleid personeel of een promovendus, ontvangt u subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten. De subsidie kan oplopen tot maximaal 100.000 euro.

Voor wie is de subsidie

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf gevestigd en actief in Drenthe, Fryslân of Groningen.

Waarvoor is de subsidie?

Binnen de KEI zijn drie mogelijkheden:
  • Hooggekwalificeerd personeel gedetacheerd hebben. Plaats een medewerker van een andere, mkb onderneming, grote onderneming of kennisinstelling in een nieuw gecreëerde functie bij u in de organisatie. U ontvangt 40 procent subsidie op de loonkosten.
  • Plaatsen van hooggekwalificeerd personeel. Plaats een eigen medewerker bij een andere organisatie in de Europese Unie. U ontvangt 40 tot 50 procent subsidie op de brutoloonkosten van de medewerker. Op de kosten voor begeleiding krijgt u 50 procent subsidie.
  • Tijdelijk in dienst of gedetacheerd hebben van een promovendus. U ontvangt 50 procent subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten.

Hoeveel subsidie kan een aanvrager ontvangen?
Wat zijn de voorwaarden?

  • De kennisontwikkeling is gericht op technologische innovatie, organisatie-innovatie of marktinnovatie bij de aanvrager;
  • De overeenkomst gaat pas in na het indienen van de aanvraag bij het SNN;
  • De vestiging waar de nieuwe medewerker gaat werken, bevindt zich in de provincie Drenthe, Fryslân of Groningen;
  • De overeenkomst is voor minimaal 3 en maximaal 24 maanden;
  • De gedetacheerde medewerker is minimaal 6 manden in dienst bij de uitlenende organisatie;
  • De medewerker heeft een afgeronde hbo- of wo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante beroepservaring (waarbij de jaren die gemaakt zijn voor het behalen van een doctoraat meetellen als jaren van de relevante beroepservaring).


Meer weten?

Heeft u vragen? Uiteraard helpen wij u graag.

Als u een projectidee heeft waarbij u raakvlakken ziet met de KEI 2017, dan gaan wij uiteraard graag hierover met u in gesprek.

(050)522 4908Verordening, wet- en regelgeving

De KEI 2017 wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Kijk voor de verordening, toelichting en relevante wet- en regelgeving op de pagina Regeling en toelichting.