Duurzaamheidssubsidie Starters De Wolden

Vanaf 1 maart 2014 kunnen starters op de woningmarkt in gemeente De Wolden gebruik maken van de 'Regeling duurzaamheidssubsidie voor starters', ook wel Duurzaamheidssubsidie starters De Wolden genoemd. Op deze pagina vindt u informatie over de regeling.

Gemeente De Wolden wil starters stimuleren om hun eerste koopwoning te isoleren of te investeren in energieopwekkende maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Starters kunnen op deze manier hun energielasten en dus ook hun woonlasten verlagen.

Ga nog geen verplichting aan!

Let op: vraag eerst de subsidie aan, voordat u verplichtingen aangaat met uitvoerders! Geef nog geen opdrachten en teken nog geen offertes, voordat u een ontvangstbevestiging van uw premieaanvraag heeft ontvangen. Maatregelen die al zijn uitgevoerd, komen dus niet in aanmerking voor subsidie.

Weet u niet zeker of u een verplichting bent aangegaan? Bekijk dan deze checklist.

Voorwaarden stimuleringsregeling

De regeling vergoedt 30% van de investering. Daarvoor geldt dat de gemeente een minimale subsidie van 1.000 euro en een maximale subsidie van 5.000 euro verstrekt. Om in aanmerking te komen voor deze stimuleringsregeling moet de woning zijn gekocht na 31 december 2012. Het aankoopbedrag van de woning mag niet meer bedragen dan 200.000 euro en de woning moet zijn gebouwd voor 1 januari 2006.

Welke maatregelen worden gesubsidieerd?

  • Gevelisolatie (Rc ≥ 2,5)
  • Dakisolatie (Rc ≥ 2,5)
  • Vloerisolatie (Rc ≥ 2,5)
  • Spouwmuurisolatie (Rc ≥1,3)
  • HR++ glas inclusief kozijnen (U ≤ 1,2 of spouw ≥ 15 mm)

Let op: de totale kosten dienen minimaal €3.333,34 inclusief BTW te bedragen.

U kunt alléén subsidie aanvragen voor onderstaande maatregel(en), indien u deze aanvraagt in combinatie met één (of meer) van de bovenstaande energiebesparende maatregelen.

  • Zonneboiler
  • Zonnepanelen

Aanvragen en meer informatie

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de subsidieregeling uit. Meer informatie over het aanvraagproces vindt u op de pagina Direct aanvragen.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (050) 522 4900 op werkdagen van 9.00-12.00 uur.