mijn SNN

Regeling Waardevermeerdering

Tekst aangepast op 8 december 2016


Nieuwe regeling (nog niet van kracht)

Minister Kamp van Economische Zaken heeft ingestemd met een nieuwe waardevermeerderingsregeling voor huiseigenaren in het aardbevingsgebied in Groningen.

Gezien de voorwaarden en de inhoud van de nieuwe regeling nog niet bepaald zijn door de Nationaal Coördinator Groningen, is het nog niet bekend wanneer de regeling van start gaat.
De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2017 zal zijn. Omdat de regeling nog niet actief is, is het nog niet mogelijk om een aanvraag in te dienen. Wij adviseren u om deze pagina en de pagina van de NCG in de gaten te houden voor het laatste nieuws rondom de regeling.

De nieuwe regeling wordt vormgeven door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in samenspraak met de leden van de maatschappelijke stuurgroep (Gasberaad en Groninger Bodembeweging) en de bestuurlijke stuurgroep (provincie, 12 gemeenten, rijk).

Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering gesloten per 01-07-2016

Huiseigenaren met bevingsschade van minimaal € 1.000,- konden tot 1 juli 2016 een aanvraag indienen voor de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering (indien zij daarvoor minder dan een maand een schaderapport van minimaal € 1.000,- hadden ontvangen). Gezien het sluiten van de regeling per 01-07-2016 is het niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Schade gemeld voor 1 februari 2016 en nog in het schadeproces?

Zodra de nieuwe regeling beschikbaar is, kunnen huiseigenaren die vóór 1 februari 2016 hun schade hadden gemeld bij het CVW en op of na 1 juli 2016 nog in het schadeproces zaten (oftewel nog geen schaderapport met erkende schade van minimaal € 1.000,- hadden ontvangen op of na 1 juli 2016) en daardoor geen beroep meer konden doen op de oude regeling, een aanvraag indienen voor de nieuwe regeling. Zodra de nieuwe regeling beschikbaar is en het indienen van een aanvraag hiervoor mogelijk is, maakt de NCG dit zo spoedig mogelijk bekend via hun website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl.

Behandeling van uw aanvraag

Heeft u een aanvraag ingediend voor de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering maar nog geen bericht ontvangen? Het SNN is druk bezig om alle aanvragen te behandelen en u zo snel mogelijk bericht te geven hierover.

Kijk voor meer informatie over de behandeling van uw aanvraag op deze pagina.

Heeft u een wijziging in uw project? Of zijn uw gegevens veranderd? Ga dan naar de pagina 'Wijziging indienen' om de wijziging door te geven.

Kijk voor een compleet overzicht van de meest gestelde vragen op de pagina 'Vraag & antwoord'.

Heeft u andere vragen of opmerkingen over de regeling? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur via (050) 522 4924 of vul onderstaand contactformulier in.